2022. december 20., kedd

Színes képek - 20. rész (és még egy kerek szám: az 50. bejegyzés, ami mondjuk lehetne az 500. is)

Kedves Olvasók (és nemolvasók)!
Elérkeztem és elérkeztünk egy, illetve rögtön kettő kerek számhoz: a 20. része a színes képek sorozatnak, valamint az 50. bejegyzés, ahogyan azt a címből is láthatjátok. Nah. Remélem, mindenkinek tetszik (még) a blog, nem lett unalmas, ha meg az, hát akkor nem is kell tovább olvasni. 
Ahogy észrevehetitek, az ötödik kép eltér az előző négytől színárnyalatban. Amolyan fantasy világ, nem? Kicsit olybá tűnik, mintha az erdő égés előtt állna, akár egy főnixmadár, aki 500 évenként elégeti saját magát, csak azért, hogy később feltámadhasson. Nekem is az jut eszembe, hogy világunkra is ráférne már egy ilyen nuclear holocaustos ragnarök, tudjátok, már aki ismeri a northern mitológiát, az tudja miről van szó. Aki meg nem, annak röviden:
Van egy istenek által megteremtett világ, úgy hívják Midgard. Ez a mi lakhelyünk. (Amúgy Középfölde, ha valaki mélyebben érdeklődik. Tolkien. Ismerős? Nem olvasok igazán tőle semmit sem, akarom mondani, csak olvastam anno régen, de ma már nem) Szóval ez a 9 világ közül az egyik. Namármost, aminek kezdete van, annak vége is, így működik ez a cosmic systemben. Ok-okozat, miegymás. Na, nem tévelygek össze-vissza. Szóval, ott tartottam, hogy anno az isteneknél valmi elromlott és hát nem maradhatott így tovább. Valaminek véget kellett vetnie. Itt jönnek képbe a fagy és tűzóriások, akik elpusztítják majd a világot. Legfőképp Surtr (nevének jelentése: fekete), aki lángba borít mindent. Na ez a ragnarök, azaz az istenek alkonya. Nagy valószínűséggel az is valami nuclear izé lehetett valami atombombás cucc. A történet végén azonban nem hól meg mindenki, hanem néhányan feltámadnak, mint régi/új istenek és új vilgá(rend) kezdődik. Nos, úgy látom, már ez is túlhaladott, változás kellene, de hát az mindig fájdalommal jár, nemde?Viszont van egy mondás, ami megszívlelendő: NO PAIN, NO GAIN.
Mára ennyi. Kikapcs.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kiemelt bejegyzés

Dead emlékére